İTÜ PROFICIENCY Örnek Sorular – Reading 1

Yazar:
İTÜ PROFICIENCY Örnek Sorular – Reading 1
0
Yazıyı Paylaş

İTÜ İngilizce Yeterlilik Sınavı – İTÜ İngilizce Kursu

 

İTÜ Proficiency Sınavı Örnek Sorular
Reading -1

Bu yazımızda İTÜ proficiency sınav içeriğinin ilk aşamasına değinmeye reading bölümü ile devam edeceğiz.

2 aşamadan oluşan İTÜ proficiency sınavının ilk aşamasında karşımıza çıkan 45 sorunun 30 tanesi okuduğunuzu anlama ve istenilen bilgi metinde bulabilme becerinizi ölçen sorulardan oluşur.

İTÜ Proficiency Reading soruları toplamda 4 reading parçasından gelir. Her bir parçadan 7 – 8 çoktan seçmeli soru sorulur ve bunların her biri 1.5 puan değerindedir.

İTÜ Proficiency sınavında çıkan reading parçalarının konuları her öğrencinin fikir sahibi olacağı genel akademik konulardan seçilir: Bir aletin icadı ve etkileri, bir sorunun çözüm yöntemleri, bir bilim insanının hayatı, geçmişteki önemli bilimsel olaylar, her kesin bildiği bir sorunun tespiti ve bunun etkileri, çevre sorunları gibi temalar karşımıza sık çıkanlardır.

Aşağıdaki kaynak İTÜ Proficiency Reading bölümü için pratik yapmak isteyen arkadaşlar için hazırlanmıştır. Burada yer alan soruları sınav ortamındaymış gibi süreli olarak (tercihen 90 dakikada) çözmenizi tavsiye ederiz.

İTÜ Proficiency sınav içeriği ile ilgili işinize yarayacak yeni kaynaklar ilerleyen tarihlerde İDA Blog sayfamıza eklenmeye devam edecektir.

[yikes-mailchimp form=”5″ title=”1″ description=”1″ submit=”Kaydol”]

Hepinize kolay gelsin. 🙂

 

[pdfviewer width=”100%” height=”700px” beta=”false”]https://istdilakademisi.com/wp-content/uploads/2020/03/itu-proficiency-ornek-sorular-reading-1.pdf[/pdfviewer]

 

Dosyayı buradan indirebilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

İTÜ Proficiency Kaynakları

Eğitim Sistemimiz

İTÜ Proficiency Kampı

×

WhatApp Hattı

× BİLGİ AL (Whatsapp)