İTÜ PROFICIENCY Çıkmış Sorular – Writing Essay Konuları
İTÜ İngilizce Yeterlilik Sınavı – İTÜ İngilizce Kursu
İTÜ Proficiency Sınavı Çıkmış Sorular
Writing Essay Konuları
İTÜ Proficiency sınavının 2. aşamasında yapılan writing bölümü toplam 60 dakika sürer. Bu bölümde 3 konu verilir ve sizden bu essay konularından birini seçip akademik formatta 300 – 350 kelimelik bir essay yazmanız istenir. Karşınız çıkabilecek essay tipleri şunlardır: Cause, Effect ve Compare & Contrast.
Yazdığınız essay açık bir şekilde ifade edilmiş bir thesis statement içeren bir introduction bölümü, konu ile alakalı supporting idea’ları olan iki body paragraf ve bir sonuç paragrafı içermelidir. Fikirleriniz düzgün bir şekilde organize edilmiş olmalıdır.
Aşağıdaki kaynakta İTÜ Proficiency Writing sınavında çıkan Cause, Effect, Compare & Contrast essay tiplerine ilişkin önceki sınavlarda çıkmış konulardan bazılarını sizler için derledik. Her konunun altında sınavda verilen yardımcı fikirleri de (subtopic) bulacaksınız.
Süre tutarak (60 dakika) verilen her essay konusunu yazmanızı tavsiye ederiz.
İTÜ Proficiency Writing ile ilgili daha fazla ilerleyen tarihlerde İDA Blog sayfamıza eklenmeye devam edecektir. Lütfen takipte kalın.
İTÜ Proficiency Writing Bölümü için Tavsiyeler
- Sınava girerken ASLA sadece bir essay tipini bilerek girmeyin. Yukarıda bahsedilen essay tiplerinden en az ikisini bilerek ve bunlarla ilgili yeterli pratiğe sahip olarak sınava girmeniz daha garantili olacaktır.
- Konuyu iyi anladığınızdan emin olun. İstenenle alakalı olmayan bir essay yazmanız off-topic olmanız denmektir. Bu da sıfır puan demektir.
- Akademik essay formatını iyi öğrenin. Genelde İTÜ Proficiency Writing bölümünde 20 puanın 10’u buradan alınır.
- Essay konuları ile beraber verilen subtopic’lerin ihtiyacınız kadarını kullanmazı yeterlidir. Hepsini kullanmak zorunda değilsiniz.
- İsterseniz subtopic’lerin hiçbirini kullanmayıp kendiniz de yeni fikirler sunabilirsiniz.
- Basit yazın. Anlaşılır olmanız çok önemli. Emin olmadığınız gramer yapıları ve kelimeleri kullanmayın.
- Etkileyici görünse de, essay’inizin hiç bir yerinde Türkçeden bir deyim ya da atasözü çevirisi ASLA eklemeyin! Bu okuyan kişiyi etkilemez. Sadece yazdığınızı ciddiyetsiz gösterir!
- İTÜ Proficiency 2 aşama sınavı sürprizlere açıktır. 1. aşamadan 45 – 50 gibi puanlar almış olsanız da 2. aşamadan yine en az 20 puan almanız gereklidir. Onun için LÜTFEN Writing’e gerekli önemi verin arkadaşlar!!
Sorularınız varsa aşağıdaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. En kısa sürede cevaplandırılacaklardır.
Hepinize kolay gelsin! 🙂
Dosyayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:
İTÜ Proficiency Writing Çıkmış Essay Konuları
Dosyayı indirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir: