YTÜ İYS Sınavı Zor muydu? Haziran İYS Sınav Soruları

Yazar:
YTÜ İYS Sınavı Zor muydu? Haziran İYS Sınav Soruları
0
Yazıyı Paylaş

Haziran 2019 YTÜ İYS Sınavı Nasıldı?!

Yıldız Teknik Üniversitesi İYS sınavının 2. aşaması bugün yapıldı. Böylece bir İYS sınav kampımızın da sonuna geldik. Bildiğiniz gibi YTÜ yapılan İYS sınavlarının sorularını yayınlamamaktadır. Bu nedenle, İYS sınav içeriği hakkında güncel bilgiye sahip olmanız adına İYS sınavına giren öğrencilerimizden edindiğimiz bilgileri sizler için derlemeye çalıştık.

Buna göre İYS sınavının ilk aşamasında Cloze Testlerde 20 sorudan 5 tanesi kelime sorusu olarak sorulmuş diğer sorular gramer tabanlı olmuştur. Yakın anlam sorularında modal (should have been = regret) ve reported speech konularına rastlanmıştır.

Genel olarak; İYS Reading soruları öğrencileri beklenenden daha fazla zorlamıştır. Reading metinlerinden biri Antik Mısır (Ancient Egypt), diğeri nano teknoloji ile alakalı olarak gelmiştir. Paragraf tamamlama soruları önceki sınavlara göre daha zor sorulmuştur.

Haziran 2019 İYS sınavının ikinci aşamasına gelecek olursak; Listening bölümünde while listening de hızlı bir parça dinletilmiş ve öğrenciler genel olarak bu bölümde zorlanmıştır. Note Taking bölümünde ise parça nispeten daha yavaş bir hızda okunmuştur. Ayrıca  sorularda genelde Note Taking listeninglerde olduğu gibi çok detay sorusu sorulmamış, onun yerine dinleme parçası ile ilgili genel sorular sorulmuştur. Yani; Note Taking bölümü öğrencileri daha az zorlayan bir bölüm olmuştur.

[yikes-mailchimp form=”6″ title=”1″ description=”1″ submit=”Kaydol”]

İYS writing bölümüne gelecek olursak;

Cause essay konusu “Why do fewer people read books these days?” 

For & Against essay konusu “What are the advantages & disadvantages od hiring new graduates?” 

Opinion Essay konusu ise “Joining clubs during education period is a good idea. Do you agree or disagree with the statement?” şeklinde sorulmuştur.

Genel olarak bakılırsa; sorular tipik bir İYS zorluğunda sorulmuş diyebiliriz. Sınav sonuçlarının açıklanmasını biz de en az sizler kadar heyecanla bekliyoruz. Amacımız geçen sınavlarda elde ettiğimiz % 94 İYS başarı oranımızı daha yükseğe taşımak. 🙂

Herkesin Çalışmalarının Karşılığını Alması Dileğiyle!! 🙂

 

YTÜ İYS Sınav İçeriği 

İYS İndirilebilir Kaynaklar

YTÜ İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) Yayınlarımız

YTÜ İYS Kursu

×

WhatApp Hattı

× BİLGİ AL (Whatsapp)