Okul yönetiminin Temmuz 2018’de yaptığı açıklama ile YTÜ Hazırlık sisteminde uygulanan eski sistem yerini yenisine bıraktı. Peki YTÜ Hazırlık Sisteminde nasıl değişiklikler yapıldı? Bu yazıda eskiyle kıyaslayarak yeni sistemi açıklamaya çalıştık.
Göze çarpan en büyük değişiklik okulda eskiden düşükten ileri seviyeye doğru A, B ve C olarak adlandırılan 3’lü kur sistemi yerine okulda artık 4 kurluk sistemin uygulanmaya başlanmasıdır. Öğrenciler seviyelerine göre artık düşükten ileriye doğru A1, A2, B1 ve B1+ kurlarına yerleştirilecekler.
Bu çok yerinde bir düzenlemedir. YTÜ Hazırlık eski sisteminde sadece 3 kur olduğunda dolayı çoğu zaman seviyesi iyi olan öğrenciler ile o kadar iyi olmayanlar aynı sınıflarda okumak zorundaydı. Genelde A ve B kurlarda çok büyük yoğunluk yaşanmaktaydı. Sonuç olarak, hem iyi olanlar öğrencilerin öğrenme süreci yavaşlatmaktaydı hem de seviyesi düşük olanların motivasyon ve öğrenme azmi kötü etkilemekteydi.
Okula yeni başlayan öğrencilerin hangi kura yerleşecekleri dönem başında yapılan Eylül YTÜ İYS sınavına göre belirlenecektir. Bu arada okul Temmuz 2018’de sitesine koyduğu aynı açıklamada İYS formatını da değiştirdiğini ilan etti. Değiştirilen sınav içeriği ile ilgili olarak bu yazıda çok detaya girmeyeceğim. İsteyenler YTÜ İYS sınav sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili geniş bilgiyi bu yazımda bulabilirler.
Konumuza geri dönersek, YTÜ artık iki aşamalı olarak yapacağı İYS sınavından alınan sonuçlara göre öğrencileri kurlara yerleştirecek. Önceki sistemde öğrenciler önce tek aşamalı olarak yapılan Eylül İYS sınavına girer sonrasında eğer sınavı geçemezlerse Hazırlık dönemi başlangıcında yapılan seviye tespit sınavına göre kurlara ayrılırlardı. Şimdiki sistemde ise öğrenciler Eylül YTÜ İYS sınavının ilk aşamasına girip 30 puanın altında alırlarsa ikinci aşamaya giremeyecekler ve ilk aşamadan aldıkları notlara göre A1 ve A2 kurlarına yerleştirilecekler.
[yikes-mailchimp form=”6″ title=”1″ description=”1″ submit=”Kaydol”]
YTÜ İYS 1. aşamadan 30 ve üstü alan öğrenciler ikinci aşamaya girerler. Buradan aldıkları notla ilk aşama notları 60 puan ve üstü olan öğrenciler hazırlığı geçerler. İYS sınavından 2 aşama toplamında 60 puanı geçemeyen öğrenciler 2. aşamadan aldıkları notlara göre B1 ve B1+ kurlarına yerleştirilirler.
Bu yanlış bir yargı olur. Bir İngilizce hazırlık okulunun zorluğu kurların çokluğuna göre değili, hazırlık dönemi sonunda yapılan İngilizce Yeterlilik Sınavının (İYS) zorluğuna göre belirlenir. Kur sayısının fazla olması her öğrencinin kendi seviyesinde eğitim almasını sağlamasından dolayı öğrenciler için çok olumlu bir gelişmedir. Yeni YTÜ İYS sınav içeriğine baktığımızda zorluk olarak çok da bir değişiklik olmadığını görmekteyiz.
Okula yeni başlayacak öğrencilere şimdiden başarılı bir yıl dilerim. Hepinize iyi çalışmalar arkadaşlar!
Sabancı ELAE Online Sınav İçeriği Sabancı Üniversitesi Hazırlık Okulu tarafından Ağustos 2020'den beri dönem dönem…
Kadir Has Hazırlık Okulu Sınav Sistemi Değişti: KHAS STYS Kadir Has Üniversitesi hazırlık okulu…
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK ATLAMA - HAZIRLIK DESTEK "Pandemi sürecinde mecburen online olarak yapılan…
IELTS Sınav Hazırlık Kursu IELTS READING Hiçbir Yerde Bulamayacağınız Tavsiyeler ve Detaylar İstanbul Dil Akademisi'nde…
Sabancı Üniversitesi Online ELAE Sınav İçeriği Değişti! Merhaba Arkadaşlar, Sabancı Üniversitesi Hazırlık Okulu tarafından online…
YTÜ Hazırlık Okulu (YBD) 2020 - 2021 Akademik Takvimini Açıkladı YTÜ Hazırlık Okulu (YTÜ YBD)…