THY IELTS için bilmeniz gereken bütün güncel bilgileri sizin için bu sayfada vermeye çalışacağız.
THY, Mayıs 2018’de internet sitesinde yaptığı duyuru ile ikinci pilotluk için önceden istenen kabul kurallarını değiştirerek daha da kolaylaştırdı. Kabul için gerekli boy uzunluğu, lisans diploması sahibi olma dahil bir çok kuralda kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılırken, işleri adaylar için en çok yabancı dil yeterlilik puanlarında kolaylaştırdılar.
Buna göre, THY 2. pilotluk için başvuran adaylardan istenen IELTS skoru speaking minimum 6 olmak üzere toplamda 6 olarak belirlenmiştir. Adaylar ister IELTS General, ister IELTS Academic olsun IELTS 6 (speaking:6) puanını alınca THY pilotluğu için dil yeterliliğini sağlamış olmaktadırlar.
Bununla beraber, yine aynı duyuru ile THY dil yeterliliği için istenen TOEFL puanı da 75’den 60 puana düşürüldü. Bununla ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.
Bu kurallar 3 Eylül 2018 tarihine kadar geçerli olacaktır. O nedenle, bu tarihe kadar THY pilot adayların gerekli dil yeterliliğini alıp başvurularını yapmaları gerekmektedir.
IELTS Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanan ve ülkemizde British Council ile IDP tarafından uygulanan bir sınavdır. Sınav başvuruları online olarak bu kurumların internet sitelerinden yapılmaktadır. Sınav yerinin seçilebilmesi, sınav sonuçlarına daha rahat ve hızlı ulaşılabilmesinden dolayı IDP ülkemizde yapılan IELTS başvurularında daha çok tercih edilmektedir.
THY IELTS Sınav içeriği ile ilgili detaylı bilgiyi sizin için burada hazırladık.
THY başvurunuz için IELTS sınavından en az 6 almanız istenir. Varmanız gereken nokta bu. Buraya ulaşmak için aşmanız gereken mesafe başlangıç noktanız olan mevcut İngilizce seviyenize göre değişir. Herşeyden önce intermediate seviye bir İngilizce’ye sahip değilseniz önce kelime ve okuduğunu anlama bilginizi bu seviyeye getirmeniz iyi olur.
İngilizce seviyesi konusunda bir sıkıntınız yoksa önce hangi tip IELTS sınavına gireceğinize karar vermeniz gerekir.
IELTS sınavının bu iki tipinde de Listening ve Speaking bölümleri ortaktır. Bu nedenle seçim yaparken odaklanmanız gereken farklı olan bölümler IELTS Reading ve Writing bölümleridir.
Reading bölümünde General IELTS’te çıkan metinler daha kolaydır fakat soruların katsayıları daha düşüktür. Academic IELTS Reading’de çıkan metinler biraz daha zor gibi görünse de soruların mantığını öğrendikten aslında çok zor değildir ve bunların katsayıları yüksektir. Örneğin IELTS Reading’den 6 almak için General sınavdan 30-31 doğru yapmanız gerekirken, Academic’ten 23-26 tane soruyu doğru yapmanız yeterlidir.
Gelelim IELTS Writing bölümüne: Writing task 2 her iki IELTS tipi için aynıdır. Sizden 250 kelimelik bir essay yazmanız istenir. General IELTS konuları biraz daha rahat görünür ama Reading bölümünde olduğu gibi aralarında uçurum yoktur.
IELTS Writing Task 1 için General sınavda sizden verilen bir durumla alakalı şikayet, tarif, istek, özür vs konulu 150 kelimelik bir mektup yazmanız istenir. Academic IELTS‘te ise verilen bir diyagram ya da grafikteki bilgiler ile alakalı 150 kelimelik bir rapor yazmanız istenir. Kulağa zor gelebilir ama bütün yapmanız gereken size zaten verilmiş olan bilgileri gruplayıp belli bir formatta yazmaktır. Unutmayın: Bir grafik ya artar, ya azalır ya da aynı kalır. Bunlarla alakalı belli başlı kelimeleri ve Task 1 formatını öğrenmeniz yeter! 😉
Eğer İngilizce seviyeniz yeterli ise Academic IELTS sınavı yukarıdaki kolaylıklardan dolayı daha çok tercih edilmektedir.
[yikes-mailchimp form=”8″ title=”1″ description=”1″ submit=”Kaydol”]
Eğer İngilizce altyapınız yeterli ise ya da daha önce IELTS 5 – 5.5 gibi rakamlar aldıysanız, IELTS soru tipleri üzerinde bol bol pratik yapıp sonrasında yeterli sayıda IELTS deneme sınavları çözmeniz ve bunların üzerinde uzman bir eğitmen ile çalışmanız çok büyük fark yaratacaktır. İyi bir çalışma ve eğitimle maksimum 3 haftalık bir sürede hazır hale gelirsiniz.
İngilizce altyapınız zayıfsa kelime bilginizi ve okuma becerinizi geliştirmelisiniz. Bunlar üzerinde yapılan bir çalışmadan sonra konuşma ve yazma üzerinde çalışılmalı. Bu tip bir çalışma da yine sizi yönlendirecek biriyle çalışırsanız amacınıza ulaşma süreniz çok daha az olur.
Sınav hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmanız ve işinize yarayacak sınav materyalleri için sitemizdeki IELTS kaynakları bölümünden yararlanabilirsiniz.
Sevgiler!! 🙂
Sabancı ELAE Online Sınav İçeriği Sabancı Üniversitesi Hazırlık Okulu tarafından Ağustos 2020'den beri dönem dönem…
Kadir Has Hazırlık Okulu Sınav Sistemi Değişti: KHAS STYS Kadir Has Üniversitesi hazırlık okulu…
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK ATLAMA - HAZIRLIK DESTEK "Pandemi sürecinde mecburen online olarak yapılan…
IELTS Sınav Hazırlık Kursu IELTS READING Hiçbir Yerde Bulamayacağınız Tavsiyeler ve Detaylar İstanbul Dil Akademisi'nde…
Sabancı Üniversitesi Online ELAE Sınav İçeriği Değişti! Merhaba Arkadaşlar, Sabancı Üniversitesi Hazırlık Okulu tarafından online…
YTÜ Hazırlık Okulu (YBD) 2020 - 2021 Akademik Takvimini Açıkladı YTÜ Hazırlık Okulu (YTÜ YBD)…