Önceden yayınlanan bir yazımızda THY pilotluğu için IELTS hakkında bilgi vermiştik. Şimdi, son yapılan değişikliğe göre eskiye göre THY Pilotluk için çok daha avantajlı bir sınav haline gelen TOEFL sınavı hakkında detaylara bakalım.
Mayıs 2018’de THY internet sitesinde yapılan duyuruya göre ikinci pilotluk için gerekli olan yabancı dil yeterliliği TOEFL IBT sınavı için Speaking bölümünde minimum 18 olmak üzere toplamda 60 puana düşürüldü. Önceden bu sınavdan Speaking en az 20 olmak üzere toplamda 75 puan istenmekteydi. Denkliğin 60’a düşürülmesi TOEFL sınavını THY pilotluğa başvuracak adaylar için çok cazip hale getirmiştir.
Önceden belirttiğimiz gibi, bu düzenleme 3 Eylül 2018 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu tarihe kadar THY pilot adaylarının gerekli dil yeterliliğini alıp başvurularını yapmaları gerekmektedir.
TOEFL ya da TOEFL IBT Amerikalı ETS kurumu tarafından yapılan, bilgisayardan internet ortamında gerçekleştirilen bir sınavdır. Sınav başvurusu kurumun internet sitesinden online olarak yapılır. Sınavın uygulaması ülkemizdeki yetkili sınav merkezleri tarafından gerçekleştirilir.
TOEFL sınavı Reading, Listening, Speaking ve Writing bölümlerinden oluşur. Bölümler hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
TOEFL sınavında her bölüm 30 puan üzerinden değerlendirilir. Her bölümün puanı ayrı ayrı hesaplanıp sonra toplanarak genel TOEFL skoruna ulaşılır. Sınavda 4 bölüm olduğu için TOEFL’da tam puan 120’dir. THY pilot adaylarından Speaking bölümünde minimum 18 olmak üzere toplamda TOEFL sınavından 60 puan ister.
Bu şekilde düşününce intermediate seviyesinde olan ve biraz da konuşma pratiği olan bir pilot adayı için TOEFL 60 ulaşılması çok zor bir skor değildir.
Geleneksel kağıt kalemle yapılan sınavlara alışık olanlar için TOEFL sınavının en büyük dezavantajı Speaking bölümü de sahil sınavın hepsinin bilgisayar ortamında yapılmasıdır. Ancak yeterli miktarda yapacağınız sınav pratiği ile bu aşılması çok zor bir problem değildir.
TOEFL sınavının ayrıca THY Pilotluk için istenen diğer bir sınav olan IELTS sınavına göre sınav skorlarını daha kısa sürede açıklamasından dolayı da daha avantajlıdır.
[yikes-mailchimp form=”18″ title=”1″ description=”1″ submit=”Kaydol”]
Eğer İngilizce altyapınız yeterli ise TOEFL soru tipleri üzerinde bol bol pratik yapıp sonrasında TOEFL deneme sınavları çözmeniz ve bunların üzerinde uzman bir eğitmen ile çalışmanız çok büyük fark yaratacaktır. İyi bir çalışma ve eğitimle maksimum 3 haftalık bir sürede hazır hale gelirsiniz.
İngilizce altyapınız zayıfsa kelime bilginizi ve okuma becerinizi geliştirmelisiniz. Bunlar üzerinde yapılan bir çalışmadan sonra konuşma ve yazma üzerinde çalışılmalı. Bu tip bir çalışma da yine sizi yönlendirecek biriyle çalışırsanız amacınıza ulaşma süreniz çok daha az olur.
Sevgiler!! 🙂
Sabancı ELAE Online Sınav İçeriği Sabancı Üniversitesi Hazırlık Okulu tarafından Ağustos 2020'den beri dönem dönem…
Kadir Has Hazırlık Okulu Sınav Sistemi Değişti: KHAS STYS Kadir Has Üniversitesi hazırlık okulu…
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK ATLAMA - HAZIRLIK DESTEK "Pandemi sürecinde mecburen online olarak yapılan…
IELTS Sınav Hazırlık Kursu IELTS READING Hiçbir Yerde Bulamayacağınız Tavsiyeler ve Detaylar İstanbul Dil Akademisi'nde…
Sabancı Üniversitesi Online ELAE Sınav İçeriği Değişti! Merhaba Arkadaşlar, Sabancı Üniversitesi Hazırlık Okulu tarafından online…
YTÜ Hazırlık Okulu (YBD) 2020 - 2021 Akademik Takvimini Açıkladı YTÜ Hazırlık Okulu (YTÜ YBD)…