Haziran İTÜ Proficiency sınavına tam 29 gün kaldı. “Kalan sürede nasıl hazırlanabilirim?” sorusunun cevabı biraz da İngilizce’nizin ne durumda olduğuna bağlıdır.
Önceki sınavlarda ilk aşamadan 30 ve üstü bir not aldıysanız son bir aylık dönemde izlemeniz gereken temel strateji İTÜ Proficiency 1. aşama notunuzu 40+ bir puana çıkartarak ikinci aşamada işinizi kolaylaştırmak olmalıdır. Bunu da kalan sürede bol bol soru çözüp sınav pratiği ve kelime çalışması yaparak sağlayabilirsiniz.
Bütün bunları yaparken ikinci aşamaya da gereken önemi vermeniz lazım. İlk aşamadan kaç alırsanız alın 2. aşamadan minimum 20 almanız gerektiğiniz unutmayın. Sınavda çıkan cause, effect, compare & contrast essay türlerinden en az ikisini iyi öğrenin (Sınavda writing bölümünde 2 essay tipinden 3 essay konusunu verilir). Bu bakımdan cause ve effect essay tiplerini yapıları birbirine yakın olduğu için seçmenizi tavsiye ederim. Bununla birlikte, compare & contrast da belli bir matematiği olduğu için genelde öğrencilere kolay gelmekte. Seçim sizin!
Listening ile ilgili olarak pratik yaparken genel kanıya aykırı olacak fakat bu bir gerçektir: Yabancı dizi, film, vs izlemek son bir aylık dönemde İTÜ Proficiency Listening için FAYDASIZDIR. Pratik yapacaksanız mutlaka note-taking listening tarzında dökümanlar kullanarak çalışmalısınız.
1) Aynen sınavda çözer gibi önce parçayı BİR KEZ dinleyip not alın ve sonrasında soruları notlarınıza göre çözün.
2) Listening parçasını bir defa daha yazılı metnini gözden geçirerek dinleyin. Gerektiğinde durdurup geri sararak duyamadığınız/anlamadığınız bölümlere ve kelimelere odaklanın.
3) Son bir defa herhangi bir metne bakmadan parçayı dinleyin.
[yikes-mailchimp form=”5″ title=”1″ description=”1″ submit=”Kaydol”]
İlk aşama notunuz 30 puan altı ise son bir aylık dönemde yapmanız gereken şey ilk olarak, 30 puana ulaşıp ikinci aşamaya girebilmek ve devamında da yapabiliyorsanız daha üst puanlara çıkmak olmalıdır. Bununla ilgili olarak, belli bir süre çalıştıktan sonra yapmanız gereken sınav denemeleri ya da eski sınavları çözümleri ile durumunuzu belirlemelisiniz.
Çoğu zaman “ne olursa olsun ben hedefimi yüksek tutarım” gibi bir anlayış stresinizi arttırıp umutsuzluğa yol açacağı için çalışma performansınızı kötü etkiler. İngilizce çalışırken maksimum motivasyona sahip olmak için her zaman adım adım düşünmelisiniz. Büyük adımlar yerine küçük ilerlemeler her zaman daha motive edicidir.
İTÜ Proficiency sınavı 1. aşamadan ancak 30-31 puan alabileceğinizi düşünüyorsanız ve sınav açıklanınca öyle olsa bile, ikinci aşama ile ilgili olarak asla ümitsizliğe kapılmayın. İTÜ Proficiency 2. aşama sınavı sürprizlerle doludur. Aşina olduğunuz bir konudan gelen bir listening ya da writing bölümü veya cömertçe verilen essay notları her şeyi değiştirebilir. 30 + 30 almak hiç de zor değildir.
Listening ve writing ile ilgili olarak yukarıda anlattıklarım 30 puan altı öğrenciler için de geçerli yöntemlerdir.
Hepinize Haziran İTÜ Proficiency sınavında başarılar ve sonrasında iyi bir tatil dilerim!
İTÜ Proficiency kaynakları için tıklayınız.
Sabancı ELAE Online Sınav İçeriği Sabancı Üniversitesi Hazırlık Okulu tarafından Ağustos 2020'den beri dönem dönem…
Kadir Has Hazırlık Okulu Sınav Sistemi Değişti: KHAS STYS Kadir Has Üniversitesi hazırlık okulu…
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK ATLAMA - HAZIRLIK DESTEK "Pandemi sürecinde mecburen online olarak yapılan…
IELTS Sınav Hazırlık Kursu IELTS READING Hiçbir Yerde Bulamayacağınız Tavsiyeler ve Detaylar İstanbul Dil Akademisi'nde…
Sabancı Üniversitesi Online ELAE Sınav İçeriği Değişti! Merhaba Arkadaşlar, Sabancı Üniversitesi Hazırlık Okulu tarafından online…
YTÜ Hazırlık Okulu (YBD) 2020 - 2021 Akademik Takvimini Açıkladı YTÜ Hazırlık Okulu (YTÜ YBD)…