KAYITLARIMIZ KALAN KONTENJANLARLA DEVAM ETMEKTEDİR.
İlginize Teşekkürler!!
Okula devam eden öğrenciler okul saatlerine uygun sınıflara yerleştirilmektedir.
KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.
Program A1 – A2 – B1 KURLARINA yöneliktir. Dersler kurlara özel sınıflarda yapılacaktır. Program boyunca İstanbul Dil Akademisi yöntemiyle İTÜ PROF SINAV TEKNİĞİ ve PRATİĞİ odaklı olarak çalışılmaktadır.
Ders Başlangıç: 26 Mart
Ders Bitiş: 23 Temmuz
Toplam Ders Saati: 210 Saat
Kontenjanımız Sınırlıdır!!
Bilgi ve Kayıt için 0212 327 3015 ve 0212 327 7427 no’lu telefonlardan veya iletişim formumuzdan bize ulaşabilirsiniz. Telefon yoluyla kayıt alınabilmektedir. Kayıt ofisi çalışma saatleri her gün 10:00 – 16:00 saatleri arasındadır.
Sınıflarımız tamamen İTÜ PROF sınavına hazırlanan öğrencilerden oluşmaktadır. Dersler her seviyeden öğrenciler için ayrı sınıflarda ve Hazırlık Geçme odaklı olarak Beşiktaş binamızda yapılmaktadır. Program detayları:
Dersler Haziran 2018 İTÜ PROF sınav tarihine kadar sürecektir. Hafta içi ve hafta sonu seçenekleri bulunmaktadır.
Hazırlık okuluna (İTÜ – YDY) okuluna devam eden öğrenciler seviye ve okul saatlerine uygun sınıflara alınmaktadır.
Program İTÜ PROF güncel sınav sistemine göre hazırlanmıştır. Restatement, reading, listening ve writing olmak üzere her bölüm üzerinde ayrı ayrı İTÜ PROF SINAV TEKNİĞİ ve PRATİĞİ odaklı olarak çalışılmaktadır. Ayrıca İTÜ PROF Kelime Listeleri ve kilit gramer konuları üzerinde nokta atışı çalışmalar yapılmaktadır.
Hazırlık okuluna devam eden öğrencilerimiz için Cumulative ve Quiz sınavlarına yönelik olarak program boyunca ek çalışmalar yapılmaktadır.
Dersler İTÜ PROF sınav sisteminde uzman ve üniversite hazırlık okulu geçmişi olan deneyimli hocalarımız tarafından verilmektedir.
Hocalarımız program boyunca öğrencilerinin bireysel olarak eksiklerini takip eder ve sınav koçluğunu yaparlar. İngilizce sınav hazırlığında öğrencilerin en çok yardıma ihtiyaç duyduğu İngilizce çalışma yöntemi ve sınav motivasyonu konularında başarıya ulaşana kadar yanlarında oluruz.
Derslerde İTÜ YDY sınav sistemine özel olarak hazırladığımız kitap ve materyallerimiz kullanılmaktadır. Bunlar her dönem son sınav içeriğine göre güncellediğimiz özgün kaynaklardır.
Derslerde kullanılanlar dışında ihtiyaç duyulduğunda öğrencilerimize her konuda ek materyal desteği sağlamaktayız. Program boyunca kullanılan bütün ders kaynakları öğrencilerimize ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Sınav kampı boyunca ders saatlerine ek olarak minimum 10 ADET İTÜ PROF DENEME SINAVI yapılmaktadır. Bunlarla ilerlemeniz takip edilir, eksikler belirlenir; sınav pratiği ve zaman yönetimi beceriniz arttırılır.
Deneme sınavlarımız son sınav sorularına göre her dönem yenilenen, birebir İTÜ PROF formatında özgün sınavlardır.
Derslere devam ZORUNLUDUR. Mazeretsiz olarak devamsızlık hakkını aşan öğrenciler derslere kabul edilmektedir. Program boyunca ders saatlerine ek olarak konular zorunlu ek dersler ve birebir çalışma saatlerine de katılım zorunludur.
İTÜ PROFICIENCY sınavına
UZMAN HOCALAR ve ÖZGÜN MATERYALLER
ile hazırlanabileceğiniz TEK yer!
İTÜ PROFICIENCY sınavı Eylül, Ocak, Haziran ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 4 defa yapılır. Bir gün arayla yapılan iki oturumdan oluşur. İlkinden en az 30 alan öğrenciler ikinci oturuma girmeye hak kazanırlar. Lisans, yüksek lisans ve yatay geçiş öğrencilerinin hepsi aynı sınav girerler.
Geçme notu lisans öğrencileri için iki aşamanın toplamından 60 puan, yüksek lisanslar için 65‘tir. Toplam puanları kaç olursa olsun, öğrencilerin sınavı geçebilmeleri için ikinci aşamadan en az 20 almaları gerekir. Yani toplam puanı 60’ı geçse bile, ikinci aşamada 20’den az alan öğrenciler başarısız sayılırlar. Bölümlerin içeriklerine bakalım:
Toplam süre 120 dakikadır. 60 puan değerindedir. Bütün sorular çoktan seçmelidir (şıklı). 15 puanlık restatement ve 45 puanlık reading bölümlerinden oluşur:
Bu bölümde verilen cümleye şıklardan anlamca en yakın olanını bulmanız istenir. Her biri 1 puan değerinde 15 sorudan oluşur. Gramer ve kelime bilginiz test edilir.
Kilit Noktalar
Her biri 1,5 puan değerinde 30 sorudan oluşur. Toplam 4 tane reading parçası vardır ve her birinden 7-8 soru sorulur. Bu bölümde uzun bir metinden istenilen bilgiyi çekip çıkarabilme beceriniz test edilir.
Kilit Noktalar
Yaklaşık 90 dakika sürer. 40 puan üzerinden değerlendirilir. Her biri 20 puan değerinde iki bölümden oluşur:
Genel akademik bir konu hakkında 9 – 10 dakikalık üniversitede verilen bir ders (lecture) dinletilir ve bununla ilgili çoktan seçmeli 10 soru sorulur. Her soru 2 puan değerindedir.
Listening bölümü note-taking formatındadır. Öğrenciler dinlerken kendilerine dağıtılan konu başlıklarının olduğu kağıtlara (note-taking guide) not alırlar. Dinleme parçası bittikten sonra sorular dağıtılır. Bunları aldığınız notlara göre cevaplarsınız. Soruları cevaplamak için verilen süre 15 dakikadır. Dinleme kaydı sadece bir kez dinletilir. Not aldığınız kağıtlarla ilgili bir değerlendirme yapılmaz.
Sınavın temel zorluğu soruları dinleme ve not alma işi bittikten sonra görmenizdir. Dinlerken neyin önemli olduğuna karar verip ona göre not almanız gerekir.
Kilit Noktalar
60 dakika sürer. 3 writing konusu alt başlıklarıyla birlikte verilir. Bunlardan birini seçip bununla ilgili 250 – 350 kelime uzunluğunda bir essay yazmanız istenir.
İTÜ PROF Writing bölümünde 3 tip essay sorulur: Compare & Contrast, Cause ve Effect. Her sınavda bu essay türlerinin üçü birden sorulmaz. 2+1 şeklinde bir düzen vardır. Örneğin; 2 cause + 1 effect ya da 2 compare & contrast + 1 cause konusu gibi.
Kilit Noktalar
Önceki sınavlarda çıkmış kelimelerden derlenmiştir.
Önceki sınavlarda çıkmış kelimelerden derlenmiştir.
Önceki sınavlarda çıkmış kelimelerden derlenmiştir.
Önceki sınavlarda çıkmış kelimelerden derlenmiştir.
Önceki sınavlarda çıkmış kelimelerden derlenmiştir.
Mutlaka Bilinmesi Gereken Fiiller
Mutlaka Bilinmesi Gereken İsimler
Mutlaka Bilinmesi Gereken Sıfatlar
Mutlaka Bilinmesi Gereken Zarf ve Edatlar
Mutlaka Bilinmesi Gereken Phrasal Verb Listesi
Sınavlarınıza UZMANLARI ile Hazırlanın!
İSTANBUL’UN İNGİLİZCE SINAV HAZIRLIK MERKEZİ